Мобілізацію оголосять у разі загострення на Донбасі - Турчинов

Мобілізацію оголосять у разі загострення на Донбасі - Турчинов

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначає, що чергова хвиля мобілізації може бути оголошена в разі загострення ситуації на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо відбудеться загострення і нам треба буде значно наростити чисельність Збройних сил, звісно, ми не зможемо обійтися без мобілізації", - сказав він, відповідаючи на запитання про те, чи буде в цьому році проводиться мобілізація в Україні.

Турчинов зазначив, що в Україні вдалося побудувати професійну добровольчу армію, основа якої - професіонал-контрактник. "А добровольча вона тому, що контракт підписують всі тільки добровільно. Це не мобілізація, коли хочеш - не хочеш, треба йти і захищати свою країну", - підкреслив він.

Секретар РНБО сподівається, що принаймні в цьому році все-таки не доведеться проводити чергову хвилю мобілізації. При цьому він не виключає, що в грудні-січні, до інавгурації нового президента США, РФ все-таки спробує значно загострити ситуацію, зробивши локальні наступальні операції на Донбасі. При цьому найбільш небезпечним напрямком залишається Маріупольський.

"Маріуполь з його портом і заводами для них - стратегічна мета", - переконаний Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-