Відмова у безвізі підірве довіру українців до ЄС - Геращенко

Відмова у безвізі підірве довіру українців до ЄС - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що європейські країни не мають права на ще одну історичну помилку стосовно України  на зразок тієї, яку вони зробили у 2008 році, заблокувавши підписання ПДЧ Україна-НАТО.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Сьогодні від Франції і Німеччини, від їх позиції залежить не тільки безвіз, а те, чи будуть українці довіряти ЄС. І великі європейські країни, я впевнена, не мають права на історичну помилку", - написала Геращенко.

Вона нагадала, що три роки тому ЄС, усвідомлюючи для себе всі ризики, якщо Україна повністю відійде під російський протекторат, вмовляли Януковича підписати Угоду про асоціацію. "При наявності політв'язнів, при повній відсутності реформ і брежнєвському застої, при мегакорупції, при повному придушенні ЗМІ і опозиції вони готові були підписати Угоду у Вільнюсі і водили хороводи навколо зрадника і покидька. Тоді ЄС страшило одне: розширення присутності РФ на пострадянському просторі, втрата України", - зазначила Геращенко.

Водночас, зауважила вона, сьогодні, після тисяч жертв, коли Україна залишається останнім форпостом експансії тоталітарного російського режиму, коли українці щодня демонструють відданість європейським принципам і залишаються найбільшими європейцями на континенті, ЄС "безсоромно гальмує безвіз і повну ратифікацію Угоди".

"Що трапилося з самим Європейським Союзом? Чи усвідомлюють у Брюсселі, Парижі, Берліні та інших столицях всі ризики, якщо українці втратять довіру до ЄС? Ці питання я не втомлююся повторювати всім своїм європейським візаві. Ці питання їм не подобаються... Як і не подобаються німцям і французам постійне нагадування їхньої позиції в 2008 році, що заблокувала підписання ПДЧ Україна-НАТО", - констатувала Геращенко.

Вона додала, що потім була війна - Грузія та Україна стали жертвами російської агресії. "Це була величезна історична помилка, яка розв'язала руки Російській Федерації і обернулася тисячами жертв", - наголосила перший заступник Голови Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-