Найменш дисциплінованою в Раді є фракція Опоблоку - ОПОРА

Найменш дисциплінованою в Раді є фракція Опоблоку - ОПОРА

Укрінформ
У Верховній Раді VIII скликання немає депутатів, які взяли участь у всіх без винятку голосуваннях під час пленарних засідань, проте найменш дисциплінованими є депутаті фракції «Опозиційний блок».

Про це свідчать результати моніторингу діяльності українського парламенту за 2 роки, оприлюднені в ході Національного форуму "Верховна Рада України. Підсумки екватора діяльності". Моніторинг здійснено Громадянською мережею ОПОРА за підтримки Програми USAID РАДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За два роки роботи чинного парламенту відбулося 6726 голосувань. Медіанне значення відвідуваності пленарних засідань усіма депутатами становить 85%. Це означає, що під час голосувань у Верховній Раді в середньому присутні 358 депутатів. Окремі з них проігнорували понад 90% усіх голосувань в парламенті. Антилідерами за цим показником є позафракційні депутати Андрій Білецький (відвідуваність голосувань - 1%), Дмитро Ярош (3%) та Костянтин Жеваго (7,5%), Сергій Клюєв (3,2%), Юхим Звягільський з фракції «Опозиційного блоку» (7,2%)», - йдеться у звіті.

Аналітики зазначають, що найменш дисциплінованою є фракція «Опозиційного блоку», яка в середньому взяла участь в 63% голосувань. Це означає, що в середньому на пленарних засіданнях голосують 27 (з 43) депутатів «Опозиційного блоку».

Трьома найбільш дисциплінованими парламентськими фракціями є «Народний фронт» (показник відвідуваності пленарних засідань - 88%), «Блок Петра Порошенка» (86%) і «Самопоміч» (83%). Більш ніж 70% показник участі у голосуваннях продемонстрували фракції Радикальної партії, «Батьківщини» і групи «Відродження».

Нинішній склад Верховної Ради обрано на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року. Термін повноважень парламенту нинішнього скликання закінчується 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-