Радники «нормандської четвірки» сьогодні візьмуться за «дорожню карту» Мінська

Радники «нормандської четвірки» сьогодні візьмуться за «дорожню карту» Мінська

Укрінформ
Дипломатичні радники лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина та Росія) обговорять у п'ятницю підготовку проекту так званої дорожньої карти з імплементації Мінських домовленостей.

Про це заявив під час прес-конференції у Києві заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Робота над цим документом (проектом "дорожньої карти" з імплементації Мінських домовленостей. - Ред.) триває постійно. Сьогодні також буде у нас прямий діалог на рівні дипломатичних радників у "нормандському форматі". Ми над цим документом активно працюємо", - заявив Єлісєєв.

Він нагадав, що на попередньому саміті у Берліні між лідерами "нормандської четвірки" досягнуто домовленості про проведення зустрічі на рівні глав МЗС до кінця листопада. У понеділок під час телефонної розмови між Президентом України та канцлером Німеччини Ангелою Меркель також було домовлено про доцільність проведення міністерської зустрічі 29 листопада з метою обговорення проекту "дорожньої карти" імплементації Мінських домовленостей.

"Дуже важливо, що незважаючи на різні заяви російська сторона все таки прийняла рішення взяти участь. Важливо, щоб цей захід відбувся. Нам потрібно, щоб міністерський формат працював, адже остання така зустріч відбулася багато місяців тому", - заявив заступник глави АП, висловивши сподівання, що міністерська зустріч 29 листопада "буде корисною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-