Тимошенко принесла до НАБУ заяву на Гонтареву

Тимошенко принесла до НАБУ заяву на Гонтареву

Укрінформ
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко принесла до Національного антикорупційного бюро (НАБУ) заяву, в якій вимагає притягнути до кримінальної відповідальності голову Національного банку Валерію Гонтареву та керівника Фонду гарантування вкладів Костянтина Ворушиліна.

Про це лідер партії заявила журналістам перед тим, які увійшла до НАБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні підготували заяву про вчинення кримінального правопорушення. Цю заяву ми сьогодні разом з людьми, які представляють громадські організації, об’єднання ошуканих банками людей, ми разом будемо передавати пану Ситнику (директору НАБУ Артему Ситнику - ред.) особисто в руки", - сказала Тимошенко.

Політик стверджує, що у результаті діяльності Гонтаревої штучно доведено до банкрутства 84 українські банки, які "поховали під своїми уламками майже 400 млрд грн, що належать українцям, фізичним особам та підприємцям".

Лідер "Батьківщини" також запевняє, що Фонд гарантування вкладів очолює бізнес-партнер Президента України Костянтин Ворушилін, який був співвласником "Міжнародного інвестиційного банку".

"Крім того, ми також підготували та сьогодні передамо спеціальну заяву про вчинення кримінального правопорушення до СБУ саме тому, що ми не бачимо ніяких підстав, крім кримінальних, щоб збільшувати з 12% до 41% присутність у загальному банківському капіталі України банків, які представляють країну-окупанта", - додала Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-