Козаченко каже, що 23-річна очільниця люстраторів - її протеже

Козаченко каже, що 23-річна очільниця люстраторів - її протеже

Укрінформ
Призначення на посаду виконувача обов'язків голови Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України 23-річної Ганни Калинчук грунтується на думці колективу департаменту.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявила колишній директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко.

"Вона (Калинчук - ред.) є моєю рекомендацією. І ця рекомендація грунтується на думці колективу. Вона має найбільшу довіру, більше того, вона працює з інститутом люстрації більш як два роки. Вона залучалася на волонтерській основі, коли ми писали закон", - сказала Козаченко.

Вона зазначила, що весь департамент дуже молодий. Це люди віком від 21 до 27 років. "Вони всі однакові, де б я не взяла, це буде та сама Ганна Калинчук", - додала Козаченко.

Крім того, екс-голова люстраційного комітету наголосила, що Калинчук залишатиметься на цій посаді тільки до моменту проведення конкурсу і призначення нового директора департаменту.

"Ганна не є моєю помічницею, такої посади просто не існує. Вона - головний спеціаліст нормативного відділу. Вона не призначена керівником. Поки що посада є вакантною, потрібно провести конкурс. На цей час необхідно призначити виконувача обов'язків. Вона залишається головним спеціалістом нормативного відділу і на неї покладено виконання обов'язків до тих пір, доки не буде проведено конкурс", - повідомила Козаченко.

Крім того, вона підтвердила, що Калинчук не має наміру брати участь у конкурсі на посаду голови Люстраційного комітету. Проте Козаченко вважає, що з обов'язками цієї посади ніхто не впорається краще, ніж нинішні співробітники департаменту.

"Вона (Калинчук - ред.) не йтиме на конкурс, вона це вже заявила, тому що вона своє життя теж не пов'язує з державною службою, для неї це теж досвід, теж виклик, і я не уявляю, хто може прийти на конкурс. Тому що ми розуміємо всю сферу люстраційної діяльності, хто там себе вже показав безпосередньо, і точно ніхто не зможе впоратися з департаментом", - сказала екс-голова департаменту.

Вона наголосила, що люди, які прийшли в департамент і пропрацювали там більше року, пропустили через себе дуже великі обсяги роботи з люстрації, і такого багажу досвіду з люстрації не має ніхто взагалі.

"Якби зараз не було тиску на Ганну Калинчук, то стовідсотково департамент тиснув би на Міністерство юстиції", - підсумувала Козаченко.

Як повідомлялося, 23-річна Ганна Калинчук обійняла посаду в.о. голови департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України 22 листопада. Після призначення вона поскаржилася на цькування в мережі. Сторінки Калинчук у соцмережах проглянули аж до 2013 року і провели аналіз політичних і особистих уподобань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-