Ляшко вніс законопроект про перевірку нардепів психіатром і наркологом

Ляшко вніс законопроект про перевірку нардепів психіатром і наркологом

Укрінформ
Депутати від коаліції та «Опозиційного блоку» ініціюють проведення щорічної перевірки психологічного стану та наркозалежності високопосадовців.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо розширення сфери застосування спеціальних перевірок"  зареєстрований у Верховній Раді 16 листопада, повідомляється на сайті парламенту.

«Враховуючи суспільний інтерес та увагу, що супроводжують діяльність органів державної та місцевої влади, з метою уникнення сумнівів щодо обставин прийняття та реалізації державних рішень пропонується запровадити спеціальну щорічну перевірку відомостей про стан здоров'я (в частині встановлення психічного стану особи, можливої наркотичної залежності та залежності від алкоголю і психоактивних токсичних речовин) та поширити її на всіх осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - йдеться в законопроекті.

Один з авторів документа - лідер Радикальної партії Олег Ляшко - зазначив, що готовий добровільно пройти такі обстеження. «Щоб бути трактористом, людина має пройти медогляд і отримати довідку, а керувати державою може кожен шизофренік, наркоман чи алкоголік. Через таку угашену владу страждають усі українці. Тому ми хочемо покласти цьому край. Я готовий добровільно пройти всі обстеження і пропоную Порошенку, Гройсману, депутатам і міністрам зробити так само. Доведіть народу, що у вас усі вдома», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що в проекті закону відсутні положення, що містять ознаки дискримінації.

Наразі кандидати на державну службу перед вступом на роботу мають проходити медичний огляд, у тому числі, у психіатра та нарколога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-