Розстріл Майдану: суд не зміг взяти під варту екс-беркутівця Бєлова

Розстріл Майдану: суд не зміг взяти під варту екс-беркутівця Бєлова

Укрінформ
Суд залишив під нічним домашнім арештом колишнього бійця харківського підрозділу "Беркут" Олександра Бєлова, якого підозрюють у вбивствах щонайменше трьох активістів Євромайдану, 18 лютого 2014 року.

Про це повідомляє Громадське.

"Своє рішення суддя Печерського райсуду Цокол мотивувала тим, що вона ще не отримала тексту рішення Апеляційного суду Києва щодо Бєлова, тому не може ухвалювати рішення про взяття його під варту", - йдеться в публікації.

Раніше апеляційний суд Києва випустив Бєлова з-під варти під нічний домашній арешт, тому прокурори клопотали про повторне його взяття під варту через "достатню доказову базу його провини".

"Ми допитали колишніх працівників "Беркута" з різних регіонів. Вони підтвердили, що "Беркуту" видавали рушниці "Форт" без документального підтвердження, як з гумовими, так і зі свинцевими кулями", - сказав прокурор Департаменту спецрозслідувань ГПУ Віталій Ковальчук.

У Бєлова проводили два обшуки: навесні та влітку. В квартирі і на роботі у Бєлова виявили мисливські патрони, які були перероблені під боєприпаси.

Водночас, адвокат екс-беркутівця Ігор Коріньков стверджує, що слідство не надало достатніх доказів вини Бєлова для взяття його під варту. Адвокат також надав суду документ, у якому вказується, що Бєлов тяжко хворий.

За словами судді Печерського райсуду Лариси Цокол, суд досі не отримав повного тексту рішення Апеляційного суду, згідно якого Бєлова випустили з-під варти.

Засідання перенесли на 22 листопада.

Нагадаємо, 15 листопада суд відпустив екс-беркутівця Бєлова, якому інкримінують вбивство 3 активістів Майдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-