Климпуш-Цинцадзе - канадським парламентаріям: Санкції проти РФ потрібні

Климпуш-Цинцадзе - канадським парламентаріям: Санкції проти РФ потрібні

Фото
Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час численних зустрічей у Канаді порушувала питання важливості підтримання санкцій проти Росії.

Про це сама Климпуш-Цинцадзе розповіла кореспондентові Укрінформу після розмови із головою комітету із закордонних справ та міжнародного розвитку федерального парламенту Канади Робертом Ноултом.

«Ми поговорили про санкції, обговорили, як їх ефективно втілювати, аби вони діяли і допомагали примусити нарешті Росію дотримуватися міжнародного права», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Окрім того, під час розмов на високому рівні йшлося про подальше поглиблення співпраці між Канадою та Україною. «Ми намагаємося домовитися, аби операція UNIFIER - програма тренування канадськими військовими наших воїнів - була продовжена понад запланований нині березень 2017 року. Також йшлося про перспективи одночасної ратифікації Угоди про вільну торгівлю між нашими державами», - зазначила віце-прем'єр.

За її словами, вона також подякувала Канаді за допомогу у «гуманітарній, економічній, технічній та військовій сферах, а також за політичну підтримку».

Посол України в Канаді Андрій Шевченко додав, що віце-прем’єра на зустрічах супроводжував колишній політичний в’язень Геннадій Афанасьєв, який «є наочною ілюстрацією злочинів Кремля».

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе перебуває з кількаденним візитом у Канаді. Окрім Роберта Ноулта, вона вже встигла зустрітися із представником МЗС у парламенті Памелою Голдсміт-Джонс, міністром імміграції, громадянства та біженців Джоном Маккалумом та членами парламентської групи дружби між Канадою та Росією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-