Кремль планує дестабілізацію у Києві разом із загостренням на фронті - СБУ

Кремль планує дестабілізацію у Києві разом із загостренням на фронті - СБУ

Укрінформ
Водночас із дестабілізацією в Києві Кремль планує загострення і на фронті.

Про це повідомив на брифінгу керівник департаменту СБУ Анатолій Дублик, передає кореспондент Укрінформу.

"Із дестабілізацією в Києві Кремль планує загострення і на фронті. Елементом плану є посилення напруги, доведення інтенсифікації обстрілів до найвищого рівня, провокування локальних сутичок тощо.  Ця тенденція вже чітко фіксується на лінії зіткнення.  Мета - загнати українську владу в глухий кут і вести наступ з двох боків - зовні та зсередини", - сказав він.

Дублик також повідомив, що і в регіонах плануються заворушення: "У регіонах планується проведення зборів громад з подальшим проведенням підсумкового Всеукраїнського форуму місцевих рад. Прямих вимог федералізації не передбачається - натомість обрана стратегія "повзучої ерозії" центральної влади".

В СБУ наголошують, що отримана інформація повністю відображена в «Плані першочергових заходів з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні «Шатун», підготовленому в АП РФ.

Служба безпеки закликаємо громадян не дати використати себе російським спецслужбам, які не гребують будь-якими методами для дестабілізації ситуації та знищення України.  "Закликаємо до виваженості та обережності всі політичні силі, які не бажають стати учасниками чужої гри, ворожої до національних інтересів України", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-