Україна готує черговий позов проти Росії

Україна готує черговий позов проти Росії "з дев'ятьма нулями" - Тука

Оновлено
Укрінформ
Україна зібрала необхідні докази щодо факту незаконного видобутку українських копалин та готує позов проти Росії до Міжнародного трибуналу ООН з морського права.

Про це в середу на прес-конференції заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Подобається це комусь чи ні, міжнародні судові організації не приймають аргументів на кшталт "всім відомо", "та і так всі знають". Аби довести факт бандитського незаконного видобутку українських копалин, які знаходяться у визнаних всім світом територіальних водах виключно економічної зони України, саме і була влаштована ця подорож (корабля української Держприкордонслужби, який займався збором доказової бази за фактами агресії - ред.)", - сказав Тука.

Заступник міністра також додав, що сума позову проти Росії за встановленими фактами сягатиме цифри "з дев'ятьма нулями", проте точну цифру він не назвав.  

Тука нагадав, що випадок збору доказової бази за фактами агресії був ініційований Міністерством з тимчасово окупованих територій та ВПО. 

Як повідомлялося, у вересні поточного року корабель української Держприкордонслужби займався збором доказової бази за фактами агресії, захоплення об'єктів і майна України та незаконної промислової діяльності РФ в районах Голіцинського та Одеського газових родовищ.

При наближенні до зазначених родовищ кораблі і літак ЗС РФ в порушення загальновизнаних принципів, норм та правил міжнародного права здійснювали небезпечні маневри, чим перешкоджали законним діям прикордонного корабля.

Після цього випадку Президент України Петро Порошенко доручив МЗС почати арбітражне провадження проти Росії за порушення Конвенції ООН про морське право.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-