Проти Новинського дав покази ще один важливий свідок - ГПУ

Проти Новинського дав покази ще один важливий свідок - ГПУ

Укрінформ
Проти народного депутата Вадима Новинського дав покази ще один важливий свідок у рамках "великої справи Януковича", одним із епізодів якої є узурпація влади і вплив на українську церкву.

Про це у Фейсбуці повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко сьогодні підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Вадима Новинського. Нагадаю, що Генпрокуратура розслідує "велику справу Януковича", одним із епізодів якої є узурпація влади і вплив на українську церкву", - зазначила Сарган.

За її словами, Олександр Драбинко, помічник патріарха Володимира, "був ув’язнений людьми Януковича з метою тиску на патріарха".

Сарган додала, що єдиним способом вирішення питання звільнення Драбинка тоді були: "добровільний ухід патріарха Володимира з посади, призначення ставленика Януковича - Антонія - на цю посаду та виїзд Драбинка за кордон".

"Про це свідчать не тільки сам потерпілий Драбинко, але й ще один важливий свідок, який дав покази на нинішнього нардепа Вадима Новинського. Саме нардеп Новинський був учасником переговорів щодо зміни керівництва Української православної церкви московського патріархату", - наголосила Сарган.

Вона також зазначила, що Драбинко тривалий час був під "охороною" спецпідрозділу "Грифон" - як ув’язнена особа. "Оскільки для пересування Драбинка, наприклад, на церковну службу, "Грифон" отримував дозвіл від нардепа Вадима Новинського і від начальника столичної міліції Валерія Коряка", - уточнила прес-секретар.

Вона додала, що Новинський проходить по епізоду узурпації влади на церкву як співучасник.

За словами Сарган, подання буде передане до Верховної Ради, де має бути розглянуте на Регламентному комітеті парламенту, а потім проголосоване у сесійній залі.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив раніне у Фейсбуці подання, у якому просить Верховну Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата Вадима Новинського.

Водночас сам Новинський стверджує, що в Апараті Верховної Ради поки немає подання генпрокурора на зняття з нього депутатської недоторканності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-