Луценко просить Раду зняти недоторканність з Новинського

Луценко просить Раду зняти недоторканність з Новинського

Документ
Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко просить Верховну Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата Вадима Новинського.

Відповідне подання Луценко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з вересня по грудень 2013 року Новинський Вадим Владиславович, маючи статус народного депутата України, був співучасником при вчиненні Януковичем В.Ф., Захарченком В.Ю., Коряком В.В. та іншими правоохоронними органами м. Києва злочину проти волі, честі та гідності особи, а також у сфері службової діяльності", - йдеться у поданні до парламенту, датованому 3 листопада.

У документі також зазначається, що Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 21.05.2014 року за ознаками правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч.1 ст. 365 Кримінального кодексу України, за фактом перевищення влади та службових повноважень колишнім високопосадовцями (Януковичем В.Ф., Новинським В.В., Коряком В.В., Захарченком В.Ю), а також іншими працівниками правоохоронних органів міста Києва, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана В.М.), а саме архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка О.М.).

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2015 року Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України було закінчено досудове розслідування щодо перевищення службових повноважень працівниками спеціального батальйону судової міліції "Грифон" ГУ МВС України в м. Києві та незаконного позбавлення волі особистого помічника, відповідальної особи за лікування предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира - митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського, вікарія Київської митрополії Олександра (Драбинка). Справу було передано до суду.

У зазначеному кримінальному провадженні фігурують колишній глава МВС Віталій Захарченко, колишній начальник ГУ МВС України в м. Києві Валерій Коряк, а також деякі народні депутати України від Партії Регіонів, наближені до колишнього президента України Віктора Януковича. Вони за вказівкою останнього шляхом незаконного позбавлення волі Драбинка та шляхом тривалого психологічного тиску на нього намагалися змусити його переконати Митрополита Київського та всієї України Володимира зректися своєї посади предстоятеля УПЦ та забезпечити призначення на цю посаду кандидата, якого Янукович бажав бачити наступним предстоятелем УПЦ.

Драбинко був звільнений під час Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-