Рада сьогодні розгляне питання дерегуляції та розвитку бізнес-клімату

Рада сьогодні розгляне питання дерегуляції та розвитку бізнес-клімату

Укрінформ
Народні депутати сьогодні розглянуть законопроекти щодо дерегуляції, розвитку бізнес-клімату та правоохоронної діяльності.

Про це йдеться у порядку денному парламенту на четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, серед питань дерегуляції та розвитку бізнес клімату, Рада розгляне у першому читанні законопроект про медіацію; у другому читанні - проект внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг; законопроект про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо лібералізації системи державного нагляду.

Проект закону про Установу бізнес-омбудсмена Рада сьогодні розгляне у другому читанні.

У четвер законодавці також можуть внести зміни до Постанови Верховної Ради України "Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави" та ухвалити Звернення до парламентів та органів виконавчої влади держав - членів ЄС стосовно посилення співпраці у галузі енергетичної безпеки та потенційних ризиків реалізації проектів з будівництва транзитних газопроводів в обхід України.

У другому читанні Верховна Рада може ухвалити проект закону про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії.

Крім того, на розгляд парламенту винесена низка законопроектів щодо правоохоронної діяльності. Зокрема - проект постанови про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України та органів місцевого самоврядування щодо здійснення контролю за станом правопорядку в державі та у відповідних територіальних громадах; проект постанови про увіковічення пам'яті бійців Національної гвардії України, які загинули 31 серпня 2015 року під  стінами Верховної Ради України, захищаючи свободу та демократію в Україні.

У першому читанні розглянуть законопроект про Дисциплінарний статут Національної поліції України; проект внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації; проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання). У другому читанні - внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань слідчих дій з метою забезпечення додаткових гарантій законності при їх проведенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-