Кабмін уповноважив Данилюка на підписання кредитних гарантій на закупівлю газу

Кабмін уповноважив Данилюка на підписання кредитних гарантій на закупівлю газу

Укрінформ
Уряд уповноважив Міністра фінансів Олександра Данилюка на підписання кредитних гарантій від Світового банку на закупівлю газу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Кабінет міністрів уповноважив Міністра фінансів Олександра Данилюка на підписання Договору про гарантію відшкодування кредиту на закупівлю газу між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР є структурою Світового Банку)", - йдеться у повідомленні.

Уряд також затвердив склад делегації для участі в переговорах з МБРР під головуванням заступника міністра фінансів Юрія Буци.

У міністерстві зазначили, що рішення про надання гарантії на загальну суму $500 млн для підтримки закупівлі природного газу НАК "Нафтогазом" було прийнято Радою директорів МБРР 18 жовтня 2016 року. Залучення коштів відбуватиметься відповідно до Кредитного договору, який буде укладено між НАК "Нафтогаз України" та Сіті і Дойче банками.

Залучені кошти кредиту будуть надані на привабливих для НАК "Нафтогаз" умовах. Наявність гарантії МБРР знижує ризики для позичальників і дозволяє кредиторам надавати кошти під нижчу відсоткову ставку.

Залучення кредиту під гарантії МБРР дозволить Україні закупити достатню кількість газу для проведення опалювального сезону 2016-2017 років. Кредитні кошти підуть на забезпечення жителів України теплом протягом зимових місяців.

Домовленість про гарантію на кредит від Світового банку досягнута в рамках послідовної енергетичної реформи, яка в тому числі дозволила зменшити дефіцит НАК "Нафтогаз" з більше ніж $10 млрд до нуля та вивести компанію на самоокупну роботу.

Минулого року було залучено кредит Європейського банку реконструкції та розвитку на 300 млн для закупівлі НАК "Нафтогаз України" газу на європейському ринку. Це дозволило не тільки забезпечити стабільну подачу тепла громадянам протягом опалювального сезону, а й прискорило диверсифікацію джерел постачання енергії та посилило енергетичну незалежність та безпеку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-