Сюмар хоче отримати Суспільне мовлення до кінця року

Сюмар хоче отримати Суспільне мовлення до кінця року

Укрінформ
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики планує пришвидшити процес створення Суспільного мовлення. Тож планує перетворення НТКУ на ПАТ "НСТУ" до кінця поточного року, аби на початку 2017 відбулися вибори його керівника.

Про це заявила під час сьогоднішнього засідання комітету його голова Вікторія Сюмар, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Згідно з домовленостями, досягнутими разом з міністром інформаційної політики Юрієм Стецем і з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, ми маємо якомога швидше обговорити статут НТКУ, узгодити його з міністерствами і відомствами, де він застряг, домогтися виконання норм закону, про що  прийнято рішення на минулому засіданні комітету, - про повне фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії. І відповідно зрушити цей процес з тим, аби ми отримали ПАТ "НСТУ" вже до кінця цього року і на початку наступного вийшли на процедуру виборів керівника НСТУ відповідно до закону. Його має обирати та наглядова рада, яка вже сформована Національною радою з питань телебачення і радіомовлення", - зазначила Сюмар. 

Тож, за її словами, наступного тижня має відбутися максимально широке громадське обговорення статуту НТКУ - із залученням журналістської спільноти та представників відповідних державних органів. Залагодити спірні питання з міністерствами, які на сьогодні не погодили статус НСТУ, а також із Фондом держмайна, щоб комітет міг максимально швидко ухвалити відповідні рішення.

"Я думаю, що ми впродовж місяця за допомогою Юрія Стеця зможемо винести статут на Кабмін. Як тільки він буде схвалений Кабміном, ми зможемо сказати, що процес буде вже незворотній", - наголосила голова комітету.

Сюмар нагадала, що Кабінет міністрів сьогодні дав дозвіл на звільнення генерального директора НТКУ Зураба Аласанії, який подав заяву за власним бажанням. І це викликало серйозну стурбованість у зв'язку з можливим гальмуванням процесу створення Суспільного мовлення в Україні.

"Для нашого комітету, який ухвалив максимально швидко всі законодавчі акти, необхідні для створення Суспільного мовлення, доведення і імплементація цієї реформи є безумовним пріоритетом. Ми маємо бути одним із форпостів того, щоб незалежно від будь-яких кадрових змін процес створення Суспільного мовлення навпаки пришвидшився тепер, після того, як нарешті увага до цього процесу посилилася", - підкреслила Сюмар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-