Холодницький сподівається, що сьогодні таки

Холодницький сподівається, що сьогодні таки "доб'є" е-декларацію

Укрінформ
Глава Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький пообіцяв, що сьогодні не піде з роботи, поки не закінчить заповнення е-декларації.

Про це він заявив в інтерв'ю "112 Україна".

Холодницький зазначив, що чернетка його декларації вже готова, він зібрав всі необхідні документи, однак робота системи залишає бажати кращого.

"Перед тим три тижні тому я почав заповнювати чернетку, потім були відрядження, і я припинив, позавчора зайшов на сайт, і чернетки не було. Тобто вона зникла. Заповнив знову ввечері. Поки провів нараду, повернувся, знову зникло. Плюнув, закрив комп'ютер, приходжу вранці - знову все відновилося. Це напевно якісь технічні процеси, ніж якісь питання юридичного характеру. Але, слава Богу, прийшла СМСка, що останню чернетку збережено. Сьогодні доб'ю кілька даних, треба вбити кадастровий номер однієї ділянки, бо раніше цього не вимагали, і вбити він-код автомобіля, ще 2015 року, якого в мене вже немає. Зараз шукаю, кому я продав, щоб сказав він-код автомобіля", - зазначив Холодницький.

Він пообіцяв, що закриє питання сьогодні ж: "Питання технічного характеру є. Я, як суб'єкт декларування, бачу, що є якісь технічні питання, перезавантаження сервера, воно є. Але що воно є вирішальним - я б не стверджував. Тим більше, вчора подав і Прем'єр, і Голова ВР, чому інші не можуть? Можливо, це чисто українська натура, ми все тягнемо до останнього дня. Сьогодні не піду з роботи, поки не заповню", – запевнив антикорупційний прокурор.

Зазначимо, що глава НАБУ Артем Ситник також розраховує заповнити е-декларацію у строк, хоч вже два дні не може зайти на сайт.

Зазначимо, за 3 дні до НАЗК подали понад 200 скарг на систему е-декларування. Вчора сайт працював з перебоями унаслідок великої кількості запитів, сьогодні також спостерігаються труднощі з доступом. У той же час у Держспецзв'язку заявили про мережеві атаки на систему е-декларування.

На даний момент у системі близько 52 тис. декларацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-