У Мінську ставили питання про скасування

У Мінську ставили питання про скасування "держструктур" бойовиків - Оліфер

Укрінформ
Україна поставила питання про скасування так званих «виборів» у «Л/ДНР», які пройшли 2 листопада 2014 року, і розпуск фейкових квазідержавних структур, створених внаслідок такого «голосування».

Про це у Facebook написала прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер за результатами зустрічі у Мінську. 

"Окремо Україна ставить питання скасування фейкових квазідержавних структур, які були створені в ОРДЛО з 2014 року. Зокрема, йдеться про скасування результатів псевдовиборів від 2 листопада 2014 року", - відзначила вона.

Крім того, Оліфер підкреслила, що Україна і надалі дотримується позиції про неможливість проведення виборів на Донбасі, «на території, яка не контролюється українською владою, де присутнє 40-тисячне угруповання іноземних військ і величезна кількість озброєнь».

«Блок питань щодо безпеки - точка відліку для всього Мінського процесу. Припинення вогню і стійкий мир - невід'ємна умова для просування вперед у вирішенні гуманітарних, політичних та економічних питань. Особлива роль має бути відведена ОБСЄ. На непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону повинна вийти озброєна місія ОБСЄ», - додала прес-секретар Кучми.

Вона нагадала, що забезпечення моніторингу і верифікації ОБСЄ за російсько-українським кордоном передбачено протоколом від 5 вересня 2014 року, проте цей пункт досі не реалізовано. 

Крім того, Оліфер розповіла, що на сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи глава СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан повідомив про те, що місія також не має доступу до місць розведення сил і засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-