У «Батьківщині» здивовані поїздкою Савченко до Москви

У «Батьківщині» здивовані поїздкою Савченко до Москви

Укрінформ
Нардеп Ігор Луценко, соратник Надії Савченко, категорично проти її поїздки, він вважає, що вона може знову стати заручником Путіна.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Путін - божевільний, і від нього можна всього очікувати", - сказав він.

Луценко зазначив, що соратники по партії нічого не знали про плани Савченко. "Ми дуже здивовані її вчинком і, якби знали заздалегідь, спробували б переконати її цього не робити", - сказав він.

У свою чергу, народний депутат Борислав Береза вважає, що Савченко не повинна була їхати в Москву, бо в РФ її можуть знову взяти в заручники.

Про це він написав у Facebook. 

"Росія для українців зараз заборонена територія. Це треба запам'ятати і до цього треба звикнути. Ворогові не можна давати козир. А те, що ворог підлий і підступний - ніхто не заперечуватиме", - написав він.

Водночас нардепт Віктор Кривенко / БПП / вважає, що Савченко щиро підтримує українських в'язнів, і її візит дуже важливий для Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Верховному суді РФ  слухатиметься апеляція на вирок українцям Карпюку та Клиху, яких засудили в Росії за обвинуваченням в участі у бойових діях на стороні чеченських сепаратистів у 1990-х роках.

Раніше народний депутат Верховної Ради Надія Савченко приїхала в Москву на слухання у справі Карпюка і Клиха.

Лідера Української національної асамблеї (УНА) Миколу Карпюка було затримано в Росії у березні 2014 року. Українського журналіста Станіслава Клиха затримали у вересні 2014 року на території РФ.

У травні 2016 року Верховний суд Чечні виніс їм вирок - обох визнали винними в участі у бойових діях на боці Республіки Ічкерія у 1990-х і засудили до 22,5 і 20 років колонії відповідно. Обидва заперечують свою провину і заявляють, що були незаконно затримані, а їх зізнання були отримані російським слідством під тортурами.

У лютому 2016 року російська правозахисна організація "Меморіал" визнала Карпюка і Клиха політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-