Франція і Німеччина погодилися на «дорожню карту» Мінських угод — АП

Франція і Німеччина погодилися на «дорожню карту» Мінських угод — АП

Укрінформ
Лідери Франції та Німеччини погодилися на дорожню карту Мінських угод, яка передбачає послідовні кроки для припинення бойових дій на Донбасі.

Про це в ефірі "Громадського" повідомив заступник голови Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв.

«Наразі відбувається активна робота над дорожньою картою імплементації Мінська, яка була запропонована Президентом України, і, нарешті, наші партнери погодилися на цю ідею. Тож над нею ми зараз і працюємо», — сказав Єлісєєв.

За його словами, цей документ передбачає чітку послідовність безпекових кроків.

«Для нас ключовим є те, що без прогресу в безпековому напрямку, зокрема, доступу спостерігачів на окуповані території, до неконтрольованих ділянок кордону, не може бути політичної частини Мінська», — пояснив заступник голови АП.

Також він анонсував, що на 16 жовтня запланована телефонна бесіда Петра Порошенка з президентом Франції Франсуа Олландом.

«Там мають підбити підсумки останніх консультацій у нормандському форматі, які відбувалися на різних рівнях: як експертів, так і політичних радників», — зазначив Єлісєєв.

Як повідомлялося, у четвер Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Франції Франсуа Олландом. Під час розмови Порошенко проінформував про погіршення безпекової ситуації на Донбасі, зокрема - збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків, в тому числі з важкого озброєння. Також він наголосив на відсутності постійних пунктів спостереження ОБСЄ в районах розведення військ.

Наступна зустріч «нормандської четвірки» запланована на жовтень. У дипломатичних колах ЄС існує впевненість, що зустріч «нормандської четвірки» можлива лише за умови, якщо в найближчий час буде досягнений прогрес у ключових питаннях конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-