Президент обговорить з Меркель і Олландом перспективи

Президент обговорить з Меркель і Олландом перспективи "нормандської зустрічі"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко завтра-післязавтра планує провести телефонні розмови з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Франції Франсуа Олландом щодо можливості зустрічі у "нормандському форматі".

Про це глава Української держави повідомив у суботу в Харкові, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми активно працюємо. У п'ятницю відбулася зустріч на рівні дипломатичних радників у "нормандському форматі". Завтра або в понеділок вранці відбудеться телефонна розмова з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Франції Франсуа Олландом і тоді ми визначимо, наскільки є перспектива проведення зустрічі. Ми готові до цієї зустрічі у будь-який час, якщо Росія буде готова виконувати взяті на себе зобов'язання з безпеки", - сказав Президент.

Він також підкреслив, що готовий до зустрічі у "нормандському форматі", але тільки, щоб ця зустріч була ефективною, з певними рішеннями, а не просто зустріч заради зустрічі.

"Ми готові до цієї зустрічі. Але ключова позиція - щоб це не була зустріч заради зустрічі. Нам треба напрацювати порядок денний і проекти рішень", - заявив Порошенко.

Він наголосив, що залишається послідовним прихильником мінських угод і зустрічей у "нормандському форматі", бо це є "інструментом створення потужної загальносвітової коаліції, яка підтримує Україну - і через механізм санкцій щодо Росії, і через механізм допомоги". Тому, за словами Президента, виходити Україні з переговорних процесів жодним чином не можна, оскільки цього тільки й чекає Росія.

"Якщо свідомо чи несвідомо ми ініціюватимемо вихід з мінського процесу, - то цього тільки й чекають росіяни. Тоді вони скажуть, що українці не виконують домовленості, вони безвідповідальні, і тоді постане питання про зняття санкцій з Росії. На сьогодні я твердо переконаний, що потужною мотивацією, щоб тримати Росію за столом переговорів і забезпечувати сценарій, коли вони виконуватимуть взяті на себе зобов'язання, - це Мінські переговори і "нормандський формат", - зазначив керівник Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-