Президент у Харкові відкрив пам'ятну дошку на честь бійців спецпідрозділу

Президент у Харкові відкрив пам'ятну дошку на честь бійців спецпідрозділу "Ягуар"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у Харкові відкрив пам’ятну дошку, присвячену бійцям підрозділу Нацгвардії "Ягуар", які звільнили будівлю Харківської ОДА від сепаратистів.

Про це йдеться на сайті Президента.

"В ході робочої поїздки до Харківської області Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті пам’ятної дошки, присвяченої бійцям спеціального підрозділу Національної гвардії України "Ягуар", які 8 квітня 2014 року звільнили будівлю Харківської ОДА від сепаратистів", - йдеться у повідомленні.

Глава держави зустрівся з бійцями 8-го полку оперативного призначення Західного територіального командування Національної гвардії України "Ягуар" (Вінниця) - учасниками звільнення будівлі Харківської обласної державної адміністрації від сепаратистів та учасниками АТО.

Президенту передали Державний Прапор, збережений під час спроби силового захоплення 6 квітня 2014 року.

Глава держави подякував і передав його очільниці Харківської ОДА Юлії Світличній як постійне нагадування про ті трагічні події, які відбувалися в Харкові, та подвиг героїв, які не дозволили терористам утворити так звану "Харківську народну республіку".

Навесні 2014 року у Харкові здійснювалися організовані і проплачені прихильниками "російської весни" масові акції. Ситуація загострилася 4 квітня, а 6-8 квітня добре керовані групи проросійських прихильників оточили будівлю обласної державної адміністрації і прилеглий квартал, призначили з натовпу "альтернативних депутатів" облради, провели "альтернативну сесію" прямо на сходах ОДА і проголосили "Харківську народну республіку".

6 квітня 2014 року, під час збройного захоплення сепаратистами будівлі Харківської ОДА Ігор Холод, за наказом керівництва оперативно-пошукового відділу служби карного розшуку Харківського міського управління внутрішніх справ, виконував оперативне завдання по встановленню лідерів бандитських формувань з метою їх подальшого затримання.

Коли озброєний натовп сепаратистів увірвався до кабінету голови облдержадміністрації він побачив, що сепаратисти зірвали Державний Прапор України та намагалися його спалити. Аби не допустити знущання над символом держави, Ігор Холод зумів зберегти стяг та винести його на собі з будівлі.

Перебуваючи у зоні АТО Ігор Холод передав прапор у батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Харків-1", в якому він проходив службу як доброволець, на зберігання. Саме цей прапор надихав бійців захищати Волноваху та інші міста.

Патріотами України, разом з Ігорем Холодом, було прийнято рішення про передачу саме цього прапора, як символу Української влади, Верховному Головнокомандувачу Збройних сил України в знак підтримки ініціатив Президента в Харківській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-