НАЗК відзвітувало про великий прогрес у запобіганні політичній корупції

НАЗК відзвітувало про великий прогрес у запобіганні політичній корупції

Укрінформ
Завдяки запровадженню механізму державного фінансування політичних партій є прогрес у напрямку запобігання політичній корупції.

Про це заявила голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак під час засідання уряду у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі великий прогрес є у напрямку запобігання політичній корупції, тому що силами НАЗК у надто короткий термін було запроваджено механізм державного фінансування політичних партій. Наразі ми уже опрацювали звіти за 1-2 квартали, прийняли рішення про виділення фінансування за 3-4 квартали, і лише з наступних кварталів ми зможемо здійснювати із залученням громадськості перевірку фінансових звітів партій, як новий інструмент фінансового контролю за даною діяльністю", - сказала Корчак.

Вона нагадала, що Нацагентство як юридична особа було створено лише 30 березня цього року. “Тобто фактично ми працюємо 6 місяців і за цей час, окрім критики за електронне декларування, все ж таки маємо певні здобутки”, - наголосила голова НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-