Бригинець не виключає, що Сущенка можуть обміняти на «велику рибу»

Бригинець не виключає, що Сущенка можуть обміняти на «велику рибу»

Укрінформ
Нардеп із фракції БПП Олександр Бригинець переконаний, що будь-які звинувачення російськими спецслужбами журналіста Укрінформу Романа Сущенка у шпигунстві є нісенітницею й виглядають смішно, оскільки той працював не в Росії, а у Франції.

Про це він заявив у коментарі кореспондентові агентства.

«У даному випадку смішно взагалі розглядати варіант шпигунства не тільки тому, що людина, вочевидь, була штучно заманена в Росію, а й тому, що якщо вже би Сущенко і був шпигуном і його задача була шпигувати в Росії, то, мабуть, його не відправляли працювати у Францію. А так дивно виходить, що шпигун, який повинен шпигувати за Росією, чомусь несподівано працює у Франції», - зазначив Бригинець.

Разом з тим народний депутат наголосив, що затриманням Сущенка Росія намагалася переключити увагу світового співтовариства на нові теми, адже, за його словами, ті питання, які порушувалися останніми днями на міжнародній арені, свідчили про агресивність дій РФ та порушення нею Мінських домовленостей.

«Умовно кажучи, це був якраз пік днів, коли були проблеми у російської армії з відведенням військ на Донбасі. Відповідно зараз весь світ обговорює не проблему, чому Росія порушила відведення військ, їхнє порушення Мінських домовленостей, а обговорює проблеми нашого колеги-журналіста. Використання заручників, захоплення їх у такі критичні моменти є характерними для Росії», - зауважив він.

Крім того, парламентарій не відкидає думки, що затримання Сущенка пов'язане з планами Кремля піти на зрив певних домовленостей чи чогось іншого. Зокрема, в цьому контексті він проводить паралель з так званими «кримськими диверсантами», після чого було зірвано засідання в нормандському форматі.

Бригинець вважає, що затримання Сущенка у Москві було спланованою акцією.

«Насправді, акція була спланована, я абсолютно переконаний, що спецслужби мають прямий стосунок до того, що він туди поїхав», - підкреслив парламентарій.

При цьому Бригинець не виключає, що Сущенка також могли «взяти», аби згодом обміняти на якусь «велику рибу».

«Допускаю такий варіант, що зараз наші спецслужби ловлять дуже багато різноманітних російських агентів всередині України, і, можливо, ми ще цього не знаємо, але випадково впіймали дуже важливу велику «рибу». Може, Сущенко знадобився, крім усього іншого, для того, щоб цю «рибу» виміняти», - додав нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві в п'ятницю, 30 вересня, і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР заявили, що обвинувачення ФСБ абсолютно не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. Його адвокатові Марку Фейгіну, незважаючи на всі спроби, не вдалося в понеділок потрапити до свого підзахисного; крім того, до журналіста не пускають консула.

Міжнародні організації, МЗС країн, міжнародна і європейська федерації журналістів закликали Москву звільнити Сущенка.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-