Рада у четвер звернеться до парламентів ЄС стосовно Сущенка — Бригинець

Рада у четвер звернеться до парламентів ЄС стосовно Сущенка — Бригинець

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада має цього тижня ухвалити рішення щодо звернення до парламентів країн Європейського Союзу з приводу незаконного затримання у Москві власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це народний депутат України, радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець заявив перед початком пленарного засідання Верховної Ради України в ефірі «112 Україна».

«Безумовно, повинна бути відповідна заява Верховної Ради та відповідне звернення Верховної Ради України до інших парламентів. Я думаю, що це рішення обов’язково буде проголосоване», - сказав Бригинець.

Водночас він відзначив, що навряд чи парламентарії зможуть ухвалити таке рішення сьогодні, адже є процедура, відповідно до якої воно має бути підготовлене та розглянуте кількома комітетами Ради перед тим, як потрапить на розгляд депутатів.

«Як відомо, у нас середа — день комітетів, тому я дуже сподіваюся, що до четверга (проект такої заяви — ред.) з’явиться точно, крім якихось заяв, які сьогодні будуть озвучені у парламенті. Важливі та впливові фундаментальні рішення я очікую у четвер», - додав радник міністра інформполітики.

Як повідомляло агентство, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка у порушення всіх міжнародних правил затримали у Москві у п'ятницю, 30 вересня, та звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР заявили, що звинувачення ФСБ абсолютно не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. Його адвокату Марку Фейгіну попри всі спроби не вдалося у понеділок потрапити до свого підзахисного, крім того до журналіста не пускають консула.

Міжнародні організації, МЗС країн, міжнародна та європейська федерації журналістів закликали Москву звільнити Сущенка.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-