Врятувати Сущенка з РФ може лише міжнародний тиск – адвокат

Врятувати Сущенка з РФ може лише міжнародний тиск – адвокат

Укрінформ
Врятувати українського журналіста Романа Сущенка з РФ може лише міжнародний тиск.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив адвокат Микола Полозов.

«Для початку необхідно зрозуміти стан самого Сущенка. По-друге, нюанси, які стосуються його справи, після цього можна буде вибудовувати якусь подальшу тактику. Міжнародний тиск – це єдиний шлях, завдяки якому можна врятувати хоч когось з рук РФ. Іншого шляху немає», – заявив адвокат.

За його словами, ФСБ намагається виграти час, щоб психологічно зламати Сущенка.

«Перш за все, ФСБ намагається виграти час для того, щоб психологічно зламати Сущенка для того, щоб він пішов на умови слідства. Якщо буде незалежний адвокат, зробити це буде практично неможливо. Важливо здійснити перший контакт. Необхідно потрапити на територію ізолятора. Я думаю, що буде досить складно», – додав Полозов.

Як повідомляло агентство, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил затримали у Москві у п'ятницю, 30 вересня, і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР заявили, що звинувачення ФСБ абсолютно не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. Його адвокату Марку Фейгіну, незважаючи на всі спроби, не вдалося у понеділок потрапити до свого підзахисного, крім того, до журналіста не пускають консула.

Міжнародні організації, МЗС країн, міжнародна і європейська федерації журналістів закликали Москву звільнити Сущенка.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції – з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-