Європа у грудні має намір продовжити санкції проти РФ - Туск

Європа у грудні має намір продовжити санкції проти РФ - Туск

Укрінформ
Рада Європи у грудні має намір продовжити дію санкцій проти Російської Федерації.

Про це заявив президент Європейської Ради Дональд Туск під час зустрічі з головою українського уряду Володимиром Гройсманом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я запропонував своїм колегам обговорити у жовтні загальну стратегію у наших підходах до цієї ситуації. Сподіваюся, у грудні ми продовжимо нашу послідовну політику, яка стосується запровадження та підтримання санкцій. Звичайно, як ви знаєте, у даному контексті немає простих речей, але з нашого боку ми лишатимемося настільки послідовними, наскільки це можливо", - підкреслив Туск.

За його словами, у Європі продовжуються обговорення того, яким чином надати Україні допомогу для повного впровадження Мінських домовленостей, щоб можна було досягнути справжнього припинення вогню і, в подальшому, миру.

"Моя роль полягає у тому, щоб постійно роз'яснювати: між Україною та Росією немає симетрії. Росія виступає як агресор, Україна є жертвою і тут немає політичної рівності. Ми зі свого боку будемо продовжувати надавати підтримку Україні", - зазначив Туск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-