Безвіз для України: Гройсман розраховує на підтримку Європейської Ради

Безвіз для України: Гройсман розраховує на підтримку Європейської Ради

Укрінформ
Україна виконала усі вимоги європейських інституцій та розраховує на запровадження безвізового режиму у жовтні.

Про це заявив голова українського уряду Володимир Гройсман під час зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо проводити реформи в Україні, що є надзвичайно важливо. Беззаперечно, для нас є важливим питання запровадження безвізового режиму. Я маю надію, що в жовтні це рішення буде врешті-решт ухвалене європейськими інституціями. Україна зі свого боку виконала всі умови", - розповів голова уряду.

За його словами, іншим пріоритетним напрямком спільної діяльності України та Європейського Союзу є завершення ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС.

"Це питання потребує спільної уваги та зусиль. Ми розраховуємо на те, що Європейський Союз знайде правильне рішення для реалізації цього питання", - наголосив прем’єр.

Гройсман відзначив, що після його останньої зустрічі з Туском у Брюсселі Україні вдалося відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

"Хочу подякувати за позицію щодо оцінки тих подій, які відбуваються в Україні і за зусилля, які ви докладаєте особисто, щоб відстояти справедливість та демократію. Якщо б хтось запитав мене, як виглядає справжній друг України, я б подивився на вельмишановного президента Дональда Туска. Я хочу подякувати вам за всебічну підтримку, і не тільки на позиції президента, але й на позиції прем’єр-міністра нашої дружньої країни", - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-