Київ засудив розстріл гумконвою в Сирії і дорікнув Асаду за вихід із

Київ засудив розстріл гумконвою в Сирії і дорікнув Асаду за вихід із "перемир’я"

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України засудили обстріл міжнародного гуманітарного конвою поблизу сирійського міста Алеппо.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"МЗС України рішуче засуджує авіаудари та обстріли на північному заході Алеппо 19 вересня, які призвели до невинних жертв серед цивільних осіб і працівників гуманітарної організації, спричинивши також призупинення доставки життєво необхідної гуманітарної допомоги ООН до оточених районів у Сирії", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

В МЗС вкотре закликали всі сторони сирійського конфлікту неухильно дотримуватися взятих на себе зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом та відповідними резолюціями РБ ООН.

"В Україні з тривогою спостерігають за останньою хвилею ескалації насильства в Сирії, яке може звести нанівець усі зусилля міжнародної спільноти щодо мирного врегулювання сирійського конфлікту та ставить під загрозу і без цього украй крихкий режим припинення вогню", - додали у міністерстві.

Дипломати зазначили, що вважають абсолютно неприпустимим рішення режиму Башара Асада щодо одностороннього виходу з режиму припинення вогню в Сирії, встановленого 12 вересня.

"Це є черговим свідченням того, що Президент Б.Асад за прямої підтримки своїх союзників, у першу чергу Російської Федерації, не прагне до переговорів щодо врегулювання конфлікту, а замість того намагається підірвати триваючі зусилля і нав’язати військове рішення", - підкреслили в МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві закликали усі причетні сторони сприяти створенню необхідних передумов для відновлення політичного процесу врегулювання, спрямованого на створення інклюзивної перехідної влади в Сирії, з подальшим ухваленням Конституції та проведенням виборів відповідно до Женевського комюніке 2012 року та резолюції РБ ООН 2254 (2015).

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня у Сирії в провінції Алеппо під час обстрілу гуманітарного конвою загинули 20 осіб і співробітник міжнародної організації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-