Київ не зробить і кроку, поки Москва не виконає зобов’язання – Порошенко

Київ не зробить і кроку, поки Москва не виконає зобов’язання – Порошенко

Відео
Укрінформ
Україна не зробить жодного кроку вперед у Мінському процесі, поки Росія не виконає безпекові зобов'язання на Донбасі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, відкриваючи пленарні засідання щорічної зустрічі YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мене часто звинувачують, кажуть, що українська сторона і далі опирається і не просувається вперед політичним шляхом мінських переговорів. Я раз і назавжди повторюю: жодного кроку вперед до того, як російська сторона не пройде власну відстань на шляху безпекових заходів", - сказав Порошенко.

Відео 112 канал

За його словами, саме у питаннях безпеки лежить ключ до мирного врегулювання на Донбасі.

"Тому я запропонував підхід, дуже простий, - Дорожня карта, яка містить послідовність кроків на політичному і безпековому фронті. Наша вимога дуже проста - Росія має забезпечити стале перемир'я на Донбасі. Що означає російське перемир'я, проголошене без наших друзів Німеччини і Франції, ми побачили за останню добу, коли нам пообіцяли припинення вогню, а відбулося близько 30 обстрілів, включно з мінометними та артилерійськими обстрілами. Друге - Росія має припинити постачати свою важку артилерію, танки, регулярні війська, боєприпаси на українську територію. Третє - забезпечити повний доступ місії ОБСЄ на окуповані території", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-