Суд втретє зняв Іванющенка з міжнародного розшуку - Лещенко

Суд втретє зняв Іванющенка з міжнародного розшуку - Лещенко

Укрінформ
Апеляційний суд Києва 22 серпня зняв Юрія Іванющенка, відомого як Юра Єнакієвський, з міжнародного розшуку.

Про це на брифінгу у Верховній Раді в четвер заявив народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"22 серпня Палата в кримінальних справах Апеляційного суду міста Києва зняла Юрія Іванющенка з міжнародного розшуку. Вкотре. На сьогоднішній день ця особа знову може  вільно пересуватися світом. Це сталося після того, як ці судді винесли рішення на скаргу Юри Єнакієвського, який оскаржував попереднє рішення першої інстанції - Печерського суду, аби його затримали і під вартою доставили до суду для обрання запобіжного заходу", - сказав Лещенко.

Він додав, що таким чином Іванющенко, який є "найбільш одіозним, набільш підступним" соратником Януковича, знову користується свободою пересування світом.

За словами нардепа, всі рішення щодо Іванющенка ухвалюються всупереч закону.

Лещенко розповів, що першого разу рішення про закриття справи проти Іванющенка та зняття його з розшуку було ухвалене Солом'янським судом Києва, тоді як Генпрокуратура, яка її розслідує, перебуває у Печерському районі. 

Вдруге Іванющенка з міжнародного розшуку знімав суддя Дніпровського райсуду Микола Чаус, відомий тим, що тримав свої корупційні заощадження у трилітрових банках на городі, і якого нещодавно оголосили в розшук, наголосив нардеп. 

"І сьогодні вкотре ми бачимо, як відбувається свавілля, і Іванющенка знімають з розшуку попри те, що на це не було жодних підстав. Апеляційний суд Києва не мав правових підстав переглядати ухвалу Печерського суду про розшук Іванющенка. Пряма норма ч.5 ст.190 КПК України стверджує, що рішення суду про розшук особи, фактично підстава для його розшуку по лінії Інтерполу, не підлягає оскарженню в апеляції. Попри це судді Апеляційного суду Києва на чолі з головуючим суддею Присяжнюком винесли ухвалу і зняли Іванющенка з міжнародного розшуку. Вже втретє суд приймає рішення стосовно цієї людини, знімає її з розшуку попри те, що на це немає підстав", - резюмував Лещенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-