Рада не відкладатиме притягнення Чауса в довгу шухляду - Парубій

Рада не відкладатиме притягнення Чауса в довгу шухляду - Парубій

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що завтра нардепи зможуть розглянути питання про надання дозволу на притягнення до відповідальності судді Миколи Чауса.

Про це спікер заявив на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Очікую на завтра рішення комітету (з питань правової політики та правосуддя. - Ред.) з питання, яке набуло широкого резонансу, стосовно притягнення до відповідальності судді Дніпровського суду міста Києва Миколи Чауса. Я сподіваюся, що завтра ми будемо мати рішення профільного комітету... Я впевнений, що Верховна Рада невідкладно і одним з перших розгляне це питання», - сказав Парубій.

Парубій додав, що засідання Профільного комітету ВР призначено на завтра на 9 годину.

«І Верховна Рада України, обговорюючи дане питання, зможе виконати свій обов'язок з боротьби з корупційними суддями, а також ми поставимо питання правоохоронним органам, як могло статися так, що суддя Чаус зник», - сказав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса на хабарі у 150 тис. дол., які він вимагав за сприяння в отриманні підсудним більш м'якого вироку.

11 серпня голова САП Назар Холодницький підписав повідомлення про підозру Чаусу. Суддю було викликано до САП для її отримання, а пізніше до НАБУ для проведення слідчих дій, проте він так і не з'явився.

У Верховну Раду 16 серпня надійшло подання про дачу згоди на затримання та арешт цього судді.

Чаус відомий тим, що вів кримінальні провадження проти учасників Євромайдану, а також справи бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії УКРОП Геннадія Корбана. У прокуратурі мають намір вимагати для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-