Закриття Росією ринку обійшлося Україні в $15 мільярдів - Порошенко

Закриття Росією ринку обійшлося Україні в $15 мільярдів - Порошенко

Укрінформ
Росія здійснює, крім військового втручання, ще й економічну агресію проти України.

Про це Президент України Петро Порошенко відзначив у щорічному посланні до парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Крім військового втручання, Росія здійснює і економічну агресію проти нашої держави. На початку десятиліття майже третина українського експорту йшла на російський ринок. Атака Кремля почалася ще до Майдану, і були запроваджені обмеження, які призвели до падіння українського експорту в 2013 році в Російську Федерацію на 15%. В 2015 році, в порівнянні з 2014 роком, наш експорт в Росію скоротився вполовину. Зниження триває і зараз - мінус 34% за підсумками першого півріччя. Частка Росії в українському експорті складає зараз лише 9% з подальшою тенденцією до падіння", - сказав Порошенко.

За його словами, за останні роки обсяги українського експорту до Російської Федерації впали у п’ять разів.

Президент наголосив, що "агресивне закриття Росією свого ринку стало для України економічним шоком, і воно обійшлося нам, за деякими підрахунками, щонайменше в 15 млрд доларів. Ми втратили десятки, якщо не сотні тисяч робочих місць. І ця економічна агресія одна з головних причин стрімкого падіння рівня життя", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-