Кавказ-2016: українська розвідка назвала цілі Росії

Кавказ-2016: українська розвідка назвала цілі Росії

Укрінформ
Російське керівництво масштабними стратегічно-командними навчаннями "Кавказ-2016" намагається переключити увагу населення країни на зовнішні проблеми напередодні парламентських виборів і легалізувати анексію Криму.

Про це на брифінгу в понеділок заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За оцінками ГУР Міноборони, проведенням навчань "Кавказ-2016" російське керівництво намагається досягти ряду політичних цілей як внутрішнього, так і зовнішнього характеру, а саме відвернути увагу населення Росії від соціально-економічних проблем напередодні парламентських виборів на зовнішні проблеми, а саме воєнні загрози для Росії. І друге - легалізувати анексію Криму за рахунок прибуття офіційних іноземних представників на територію півострова", - сказав Скібіцький.

Він розповів, що у зв'язку з цим на активну фазу навчань "Кавказ-2016, яка відбудеться 9 вересня на військовому полігоні Опук на сході окупованого Криму, були запрошені військові представники акредитованих у Москві дипломатичних установ іноземних країн.

"Країни демократичного вибору відмовилися від провокаційного запрошення Росії і не будуть брати участі у демонстраційних заходах Кремля. Разом з тим свою готовність відвідати активну фазу навчання висловили В'єтнам, Венесуела, Еквадор, Колумбія, Малайзія, Мавританія, Монголія, Сербія та Уругвай", - повідомив Скібіцький.

За його словами, в цілому проведення Росією стратегічних командно-штабних навчань "Кавказ-2016" на південно-західному стратегічному напрямку, в тому числі на території анексованого Криму, носить провокаційний характер, становить безпосередню воєнну  загрозу для України та підриває регіональну безпеку в Чорноморському регіоні.

"Головною відмінністю цьогорічного навчання типу "Кавказ" від попередніх, які проводилися у 2008 та 2012 роках, є здійснення маневрів в умовах триваючої російської збройної агресії проти України та значного ускладнення відносин Росії з НАТО. Проведення Росією стратегічного навчання у Чорноморському регіоні свідчить про відпрацювання російською стороною варіантів можливого конфлікту з НАТО на даному напрямку", - зазначив представник ГУР Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-