Кравчук заявив  про визначну роль українців у розпаді СРСР

Кравчук заявив про визначну роль українців у розпаді СРСР

Укрінформ
Україна може сміливо пишатися своєю роллю у розпаді Радянського Союзу, а також відокремленням від Російської Федерації у багатьох сферах.

Про це перший Президент України Леонід Кравчук заявив у понеділок на прес-конференції в Укрінформі напередодні Дня Незалежності.

«За цей час (за 25 років — Ред.) Україна змогла набагато збільшити відокремлення від Росії енергетичне та організаційно-політичне. Це ми можемо назвати цивілізаційним проривом, адже якщо взяти економіку, культуру, політичні розклади та визначення політичного курсу, то усе це складає основу, яка дає Україні можливість жити по-іншому», - сказав Кравчук.

Звісно, наголосив він, для Росії така незалежність України  зовсім не вигідна. У своєму бажанні «приборкати» Україну РФ вже стикнулася з великими проблемами, вирішити які буде дуже важко.

«Україна крок за кроком змінює систему політичного життя не тільки усередині себе, а й в Європі», - підкреслив Кравчук.

На його переконання, Україна може також пишатися тією  роллю, яку відіграла у розпаді СРСР. «Україна може пишатися тим, що вона є державою, яка розвалила Радянський Союз», - сказав Кравчук. Він переконаний, що якби не було Всеукраїнського референдуму 1991 року, і українці не проголосували за свою незалежність, не виключено, що за цей час нашу державу «прибрали б до рук» ті, хто цього і досі так бажає — РФ.

Але, зазначив Кравчук, є те, чого зробити не вдалося. Влада не змогла об’єднати увесь український народ в єдину силу, яка б організовано будувала державу за напрацьованою спільно стратегією. Крім того, не змогли підняти рівень життя громадян на достойний рівень та подолати корупцію.

«Попри це, український народ уміє захищати, будувати та думати про майбутнє. Це показали події в Криму та на Донбасі, коли люди, волонтери, добровольці пішли захищати свою землю та зупинили внутрішніх та зовнішніх ворогів», - наголосив перший Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-