"Турецький потік": Коболєв розповів про дипперемовини з Європою

Укрінформ
Транзитний газопровід «Турецький потік», що може бути спільно реалізований Росією і Туреччиною, зменшить обсяги транзиту газу Україною на 15 млрд кубометрів щорічно.

Про це у інтерв'ю в ефірі 5 каналу заявив голова правління НАК “Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«Для України реалізація "Турецького потоку" матиме негативні наслідки, хоч і не такі великі, як реалізація "Північного потоку-2". Це призведе до втрати 15 млрд кубометрів транзитних обсягів з 70 млрд поточних. Це дуже велика і болюча сума», - зазначив Коболєв.

За словами Коболєва, основною метою "Турецького потоку" є не лише обхід України, а й блокування інших постачальників газу: Ірану, Туркменістану, Азербайджану.

«Якщо Росія зрозуміє, що ця мета не виконується, я не впевнений, що проект буде реалізований. Але я змушений визнати, що для цього потоку Росія уже навіть закупила труби», - повідомив голова НАКу.

Разом з тим, ні Росія, ні Туреччина не володіють технологіями прокладення газопроводу по морському дну. Такими технологіями володіють італійські компанії - й Україна вже веде дипломатичні перемовини щодо участі Європи у «Турецькому потоці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-