Марчук припускає, що

Марчук припускає, що "нормандський формат" можуть заблокувати

Укрінформ
Переговори в "нормандському форматі" можуть дійсно бути заблоковані, а перехід на інший спровокує паузу у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Таку думку під час круглого столу в Укрінформі висловив екс-прем'єр-міністр України, екс-голова СБУ, генерал армії України Євген Марчук.

"Є дійсно загроза блокування "нормандського формату", загроза може бути не у змісті заяв Росії, що вона виходить, а де-факто в її поведінці. Тому що заблокувати поведінкою елементарно", - сказав Марчук.  

Він зазначив, що під час мінських переговорів представники РФ часто роблять саме так: "Навіть якщо є взаємний інтерес обох сторін, але поведінкою можна заблокувати".

Екс-прем'єр-міністр України переконаний, із часом переходити на інший формат доведеться. "Але це буде дуже велика пауза, яка буде на користь тільки Росії і нікому більше", - додав він.

Поки що, додав Марчук, ми маємо дотримуватися Мінських домовленостей, які є не самостійними, а продовженням, інструментом "норманського формату". "Тільки-но Україна хоча б заїкнеться відносно неефективності "норманського формату", то важка техніка одразу повернеться на передову", - попередив він.

Марчук нагадав, що існує думка про ефективність та доречність Будапештського процесу. "Але якщо будь-який формат буде придуманий, а в ньому не буде брати участь Росія, тоді його результат буде нульовим. Росія дуже грамотно підвела до такої ситуації", - додав він

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-