Проблеми з е-деклараціями: суддя розставив крапки над

Проблеми з е-деклараціями: суддя розставив крапки над "і"

Укрінформ
Заступник голови Окружного адмінсуду міста Києва Євген Аблов спростував інформацію про неможливість притягнення до відповідальності за недостовірну інформацію в декларації.

Коментар Аблова розмістила Судово-юридична газета.

«Вражають коментарі деяких громадських діячів, які роблять заяви в ЗМІ про те, що е-декларації, представлені чиновниками до отримання сертифіката від Держспецзв'язку, є нелегітимними, і за надання в цих деклараціях недостовірної інформації неможливо буде притягнути до відповідальності», — обурюється заступник голови суду.

Євген Аблов пояснив, що відсутність сертифіката Держспецзв'язку може призвести лише до збору додаткових доказів, наприклад, призначення, проведення та отримання експертиз, питання про несанкціоноване втручання на сайт, сервер та ін.

«Після отримання висновку експерта про відсутність втручання приймається законне рішення у справі. Наявність або відсутність сертифіката НАПК впливає тільки на кваліфікацію дій посадових осіб Агенства, які прийняли рішення запустити систему без сертифіката Держспецзв'язку», — зазначає заступник голови суду.

Також Євген Аблов нагадує, що неподання е-декларації у встановлений термін є порушенням закону.

«Заклики громадських діячів щодо ненадання е-декларації — це безвідповідальність», — резюмує він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-