Ситник про

Ситник про "корумповану" чиновницю НАБУ: "Не можу читати протокол без сміху"

Укрінформ
Заступник начальника відділу забезпечення роботи Національного антикорупційного бюро, про викриття якої на корупції сьогодні заявила Служба безпеки України, займалася викладацькою діяльністю законно.

Про це заявив під час прес-конференції директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не можу без сміху читати адміністративний протокол щодо затримання... Цей працівник займає посаду заступника начальника Відділу забезпечення роботи НАБУ, у її прямі обов'язки входить організація зустрічей керівництва НАБУ. Її посада не пов'язана з правоохоронною діяльністю, у неї немає доступу до таємниці слідства", - сказав Ситник.

Він нагадав, що викладацька діяльність держслужбовцям дозволена законом, тож працівниця НАБУ не скоїла жодного правопорушення, до того ж вона задекларувала свій гонорар за лекції.

За словами Ситника, протокол СБУ буде оскаржуватися у судовому порядку.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ сьогодні заявила про викриття заступника начальника відділу Національного антикорупційного бюро, яка нібито незаконно заробляла гроші в іншій організації. Зокрема, в СБУ встановили, що колишня росіянка, яка набула українського громадянства у 2002 році, під час роботи в НАБУ тричі підробляла "тренером" на заходах одного з європейських фондів. На думку спецслужб, посадовець порушила вимоги ст. 25 закону України "Про запобігання корупції" та ч. 2 ст. 13 закону України "Про Національне антикорупційне бюро України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-