У правозахисників є докази, що Панова били

У правозахисників є докази, що Панова били

Укрінформ
Кримська правозахисна група (КПГ) заявила про незаконне позбавлення волі українця Євгена Панова, а також завдані йому тілесні ушкодження і можливо навіть застосування тортур.

Про це повідомляється на офіційному сайті КПГ.

"Кримська правозахисна група подала заяву про злочин в Прокуратуру Автономної Республіки Крим Синчуку В. Л. за фактом незаконного позбавлення волі українця Євгена Панова, а також нанесення тілесних ушкоджень", - йдеться у повідомленні.

Як заявляють кримські правозахисники, під час моніторингу 10 серпня 2016 року було встановлено, що "представники силових структур ФСБ РФ і де-факто влада Криму" незаконно позбавили волі громадянина України - Панова Євгена Олександровича.

"Наявні відеоматеріали також свідчать про нанесення тілесних ушкоджень Панову Євгенію, крім того, є підстави вважати, що до нього застосовуються тортури. Таким чином, Панов Євген Олександрович є жертвою тяжких злочинів, скоєних на АР Крим", - зазначено в заяві КПГ.

ФСБ називає 39-річного Євгена Олександровича Панова, жителя Запорізької області, учасника АТО співробітником ГУР МО України і звинувачує активіста в організації терактів на території окупованого Криму.

10 серпня ФСБ Росії опублікувала офіційну заяву, в якій стверджує, що в окупованому Росією Криму запобігла низці терористичних актів", підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України". У Генштабі України цю заяву назвали провокацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-