За фактом викрадення Євгена Панова відкрито кримінальне провадження

За фактом викрадення Євгена Панова відкрито кримінальне провадження

Укрінформ
Слідчі Нацполіції відкрили кримінальне провадження за фактом викрадення громадянина України Євгена Панова, затриманого ФСБ Росії в окупованому Криму.

Про це у четвер повідомив тимчасово виконуючий обов’язки глави Національної поліції Вадим Троян, інформує прес-служба НПУ.

"Слідчими цей факт кваліфіковано за ст. 146 Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини)", - йдеться у повідомленні.

За словами Трояна, кримінальне провадження відкрито за зверненням рідних Панова, яке надійшло вчора, 10 серпня. Інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Троян зазначив, що розслідування здійснюють слідчі Енергодарівського відділення поліції Запорізької області.

"Ми вживаємо всіх необхідних заходів для швидкого, повного та неупередженого з’ясування всіх обставин вчинення цього злочину", – запевнив Троян.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії у середу, 10 серпня, заявила про ліквідацію української терористичної організації, одним із організаторів якої нібито був житель Енергодара Євген Панов. Рідний брат Панова Ігор Котелянець заявив, що Євгена викрали у Запорізькій області і вивезли до Криму, оскільки його брат, учасник АТО і волонтер, сам на окупований півострів не поїхав би.

У четвер, 11 серпня, "Центр журналістських розслідувань" опублікував інформацію, що енергодарський політик і підприємець Артем Дубков просив Панова поїхати до Криму, оскільки там залишилися незавершені будівництва, і треба перевірити, в якому вони стані.

Згодом Дубков спростував цю інформацію і висловив припущення, що Панова викрала ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-