РФ понад три місяці не пускає українських дипломатів до Сенцова і Кольченка - МЗС

РФ понад три місяці не пускає українських дипломатів до Сенцова і Кольченка - МЗС

Укрінформ
Посольство та консульські установи України в Росії понад два-три місяці очікують на отримання від російських компетентних органів дозволів на зустріч із незаконно засудженими в РФ українцями Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком.

Про це повідомляє у середу Департамент консульської служби МЗС України на свої сторінці у Facebook.

"Станом на сьогодні Посольством та консульськими установами України в РФ протягом тривалого часу (понад 2-3 місяців) очікується на отримання від російських компетентних органів понад 20 дозволів на зустріч з нашими співвітчизниками. Зокрема, до цього часу від російської сторони так і не отримано дозволу на відвідання громадян України О.Сенцова та О.Кольченка, незаконно засуджених за сфабрикованими звинуваченнями. Незважаючи на чисельні звернення українських дипломатичної та консульських установ України до відповідних компетентних органів РФ, відповіді до цього часу отримано не було", - йдеться у повідомленні.

В МЗС зазначили, що такі дії російської сторони розцінюються як грубе порушення статті 13 Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією, що передбачає право консульських посадових осіб України на відвідання громадян України в місцях їх тримання під вартою на території РФ.

"Продовжуватимемо і надалі вживати вичерпних заходів щодо відвідання О.Сенцова, О.Кольченка та інших громадян України, які незаконно утримуються та засуджені на території РФ. У подальшому будемо інформувати Вас про усі випадки відвідань нашими консулами українських політв’язнів в Росії", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Північно-Кавказький військовий окружний суд Росії у серпні 2015 року засудив українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно за звинуваченням у тероризмі. Обидва українці провину заперечують.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав їх політв’язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-