Політолог пояснив, чому Трамп учепився за тему Криму

Політолог пояснив, чому Трамп учепився за тему Криму

Укрінформ
Кандидат у президенти США від  Республіканської партії Дональд Трамп у провокаційно-епатажному ключі розкручує російсько-кримську тему, щоб привернути до себе увагу провідних ЗМІ.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив політолог Вадим Карасьов.

"Трамп розкручує тему Росії і Криму в такому скандальному, епатажному, провокативному вимірі, тому що багато провідних американських ЗМІ його сьогодні ігнорують, вони на боці Клінтон, яку подають як професіонала та управлінця. Для того щоб створювати інформаційні приводи і потрапити в медійний мейнстрим, він робить заяви на межі фолу та здорового глузду і таким чином утримується на медійно-інформаційній хвилі, яка на початку фіналу виборчої кампанії є дуже важливою", - сказав політолог.

На думку експерта, вагу заяв Трампа не слід перебільшувати, тому що "є вибори, а є керування країною, є істеблішмент". Окрім того, треба враховувати наявність  в американській політичній системі рівноваг і стримувань, які не дають змоги одноосібно ухвалювати основоположні рішення.

"Якщо Трамп у разі обрання проводитиме абсолютно ревізіоністську з точки зору істеблішменту політику, його чекатиме імпічмент, і таке вже не раз траплялося в США", - зазначив Карасьов.

Він зауважив, що Україні в будь-якому разі доведеться коригувати зовнішню і внутрішню політику, оскільки світ змінюється, геополітична динаміка наразі дуже інтенсивна, і те, на що ми робили ставку два роки тому, вже не відіграватиме ключової ролі у геополітичному порядку денному.

"Нам потрібні зміни на краще, потрібні такі реформи, які готували б нас до фундаментальних викликів 21-го століття - ось що важливо. Якщо ми не генеруватимемо проблеми, а будемо проводити успішні реформи і показувати переваги життя в Україні, то й тема Криму не буде такою резонансною, тому що ніхто не спекулюватиме на тому, що нібито кримчани самі захотіли до Росії", - вважає політолог.

На його  думку, попри можливість часткової взаємодії США з Росією у сирійському чи ще якихось питаннях, тема України і Криму залишається ключовою у відношенні заходу і США до Російської Федерації як приклад переділу кордонів і порушення міжнародного права, що в 21-му столітті є абсолютно неприйнятним

"Нелегальна анексія Криму - це сьогодні факт міжнародних правових відносин, і ніхто не може цього відмінити, в тому числі Трамп. Зрозуміло, що може бути пом'якшення, може бути політична легітимізація, але правової бути не може", - наголосив Карасьов.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив у ефірі телеканалу ABC News, що ситуація в Україні - це результат політики нинішнього глави Білого дому Барака Обами, так само як і те, що Росії вдалося анексувати Крим.

Відповідаючи на запитання про Крим, Трамп вказав, що "кримчани, як я чув, воліли бути з Росією, ніж там, де були раніше".

Крім того, Трамп висловився за поліпшення відносин з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-