Єфремов був агентом Кремля ще з часів комсомолу - екс-регіонал

Єфремов був агентом Кремля ще з часів комсомолу - екс-регіонал

Укрінформ
Колишній лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, затриманий 30 липня в аеропорту "Бориспіль", активно підтримував проросійські рухи в Україні й зв'язки з президентом РФ Путіним задовго до збройного конфлікту на Донбасі.

Про це заявив в інтерв'ю Online.ua колишній соратник Єфремова по фракції Володимир Ландік.

"Єфремов був агентом Кремля ще з часів комсомолу. Був агентом Кремля по Луганщині, але він також відповідав за проросійський рух по всій Україні, входив у дуже вузьке коло - разом з кумом Путіна Медведчуком", - сказав Ландік.

За словами екс-регіонала, саме Єфремов запропонував Медведчуку в якості керівника руху "Український вибір" екс-депутата Луганської облради Арсена Клинчаева (учасник політичних скандалів: у 2005 році дрався у Верховній Раді, навесні-2014 вивісив прапор РФ над будівлею Луганської ОДА).

Ландік також повідав, як Луганська обласна організація ПР перейшла до Єфремову: "Це було в листопаді 2005 року. І сталося це не за проханням, а з особистої команди Януковича! Янукович кілька разів запрошував мене до себе, я з ним обідав - навіть до такого доходило! А потім відправив мене до Москви, в готель "Балчуг", там в той час відсиджувалися Колесніков, Джарти - все керівництво партії, ті, хто боявся, що Ющенко за них візьметься".

"І почали вони мене охмуряти, мовляв, віддай Єфремову партію, а то він без діла сидить, а він такий великий! Я їм пояснюю: "Ви розумієте - це ж буде кінець партії?" Але потім все ж запитав: "А чому Янукович у мене за Єфремова просить?" І тут мені в очі сказали: "Тому що його Рінат Ахметов попросив!" — "А Рінату-то Єфремов нахрена?" І тоді у мене запитали: "А ти Рінату "Краснодонвугілля" дарував?" — "Ні, не дарував!" — "А Єфремов подарував!", - розповів екс-регіонал.

Нагадаємо, колишній голова парламентської фракції Партії регіонів у Верховній раді VII скликання Єфремов був затриманий 30 липня на борту літака австрійських авіаліній за маршрутом Київ-Відень.

ГПУ підозрює його у заволодінні майна підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчинення умисних дій з метою зміни територіальних меж України, що призвело до смерті людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), а також у створенні терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Зазначені статті не передбачають вихід підозрюваного під заставу чи інші форми поручительства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-