Ландік: В'язниця для Єфремова зараз - найбезпечніше місце

Ландік: В'язниця для Єфремова зараз - найбезпечніше місце

Укрінформ
Саме екс-голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов віддав команду привезти з Росії людей для захоплення Луганської облдержадміністрації.

Про це заявив колишній член Партії регіонів, депутат IV і V скликань Володимир Ландик в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Найбезпечніше місце для Єфремова - це в'язниця. Він не просто зазіхав на територіальну цілісність України, він на неї зазіхнув, він зробив це своїми руками, зі своїми поплічниками. Перші росіяни, які захоплювали 3 і 9 березня будівля нашої державної адміністрації (Луганської. - Ред.), були привезені по його команді і під керівництвом голови обласної ради Голенка. Автобуси він проплачував, їх везли з Красної Талівки і з Мілового. Їх було привезено 100-150 осіб. Вони ж були привезені знову на захоплення СБУ. Це його робота", - стверджує екс-депутат.

За словами Ландіка, місцеві депутати передали докази цих фактів в СБУ, однак після захоплення місцевого відділення спецслужби ці матеріали зникли.

Він переконаний, що Єфремов не випадково взяв квитки до Відня саме зараз.

"Він розумів, що рано чи пізно його затримають. Він хотів показати всій країні, що законослухняний, ходить на судові засідання у справі 16 січня, а сам збирався тихо зникнути, пересидіти і, коли буде краще, повернутися. Він не просто їхав до сина", - упевнений Ландік.

При цьому він додав, що збирається давати свідчення проти Єфремова.

Нагадаємо, 2 червня Ландік, який заявив про причетність колишнього керівника фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова до захоплення влади бойовиками на Луганщині, був викликаний на допит в Генпрокуратуру. Його допитував особисто Генпрокурор Юрій Луценко.

Вранці в суботу, 30 липня, глава ГПУ повідомив, що екс-керівник фракції ПР Єфремов затриманий за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

А прес-секретар Луценка уточнила, що Єфремова затримали в аеропорту Бориспіль з квитком до Відня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-