Крим уже не «федеральний округ», а задвірки Краснодарського краю

Крим уже не «федеральний округ», а задвірки Краснодарського краю

Аналітика
Укрінформ
Кремль сповна розрахувався зі зрадниками за зраду, відтепер їхнє начальство не в Москві, а в Ростові

«Медовий місяць» у взаєминах Криму з Кремлем закінчився уже давно, але сьогодні вкраденому півострові остаточно вказали на його місце в російській іерархії. Що означає розформування «Крымского федерального округа» і злиття території, що від цього утворення залишилась, с «Южным ФО»? А те, що Крим остаточно і офіційно перестає бути загальноросійською «цяцькою».

Задвірки Ростова, Краснодара і Сочі

Була Автономна республіка Крим у складі України. А тепер, хоч і в статусі «республіки»,  це лише задвірки величезного територіального утворення з двома містами-мільйонниками (Ростов на Дону і Волгоград) і з Краснодаром (900 тис. жителів), який наближається до цього статусу. Для порівняння: найкрупніше місто Криму (без Севастополя) Сімферополь має близько 400 тисяч жителів.

А чим тепер буде Ялта, донедавна, – «літня столиця України»? Адже відтепер вона входить до одного територіального утворення із Сочі, містом – накачаним олімпійськими мільярдами, курортом якому російська знать давно віддала першість у змаганні з «хохляцьким» Кримом, практично офіційною резиденцією найвищого кремлівського начальства. Ви там десь бачите романтичну скромну Ялту, в якої навіть власного аеропорту немає?

Але це все зовнішнє і далеко не все. Принизливе пониження статусу - тягне за собою, згідно з російським законодавством, безліч обмежень.  Ні, бюджет в Криму залишиться свій, але його параметри відтепер «втрясатимуться» через Ростов, а в московських кабінетах, нарешті, відпочинуть від кримського жебрання: дайте «сакральному» Криму на те, на се... Тепер їм сказано: через Ростов!

А у Ростова таких багато. Он, той же Краснодар зі своїми інтересами. Які саме інтереси – дуже промовисто ілюструє недавній приклад. В Сімферополі було зупинено місцевий молокозавод – основу технологічного ланцюжка з виробництва продукції популярної торговельної марки «Кримка». Відтепер молочні відділи магазинів півострова заполонили кефір зі сметаною торговельних марок «Кубанская буренка», «Коровка из Корєновки» та інших, що за даними ЗМІ, належать дружині Алєксандра Ткачова, колишнього губернатора Краснодарського краю, який нині працює в федеральному уряді у Москві. Яка доля чекає на решту популярних торговельних марок Криму, наприклад, тієї ж «Дружби народів» чи «Скворцово» (ковбаса і м’ясопродукти) спрогнозувати не важко.

«Но вы тут держитесь»…

Ліквідація «федерального округу» це яскраве підтвердження тези Дмитра Мєдвєдєва про «денег нет». Стає доконаним фактом, що грошей дійсно нема, адже окремий федеральний округ прописувався окремим рядком, під нові території російська влада розробила та почала втілювати кілька величезних програм. Майбутнє цих проектів тепер під питанням, самі програми згорнуть навряд чи, але об’єми витрат можна «різати» навпіл чи взагалі на розсуд федеральних міністерств. Пояснення буде просте: Крим тепер – рядовий у повному сенсі регіон РФ, чому на нього треба витрачати більше? І така логіка знайде свій відгук серед певної частини «ватної» аудиторії: в материковій Росії теза про те, що Крим «з’їв» їхні доходи та доплати є достатньо популярною.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-