Порошенко відреагував на рішення Сейму щодо Волинської трагедії

Порошенко відреагував на рішення Сейму щодо Волинської трагедії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вважає, що рішення Польського Сейму визнати Волинську трагедію геноцидом, можуть використати для політичних спекуляцій.

Про це глава держави  написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Шкодую щодо рішення польського Сейму. Знаю, багато хто захоче використати його для політичних спекуляцій»,  - каже Порошенко.

Президент закликав «повернутися до заповіді Івана Павла ІІ - пробачати і просити пробачення»

«Лише спільними кроками можемо прийти до християнського примирення і єднання. Лише разом зможемо з'ясувати всі факти трагічних сторінок спільної історії.  І вірю, що ми продовжимо рухатися саме цим шляхом», - написав глава держави.

Як повідомлялось, Нижня палата польського парламенту (Сейм) ухвалила у п’ятницю резолюцію у справі Волинської трагедії, назвавши її "геноцидом" польського народу і встановивши 11 липня Національним днем пам’яті. За ухвалення документа проголосували 432 депутати Сейму, утрималися 10 законодавців при жодному голосі проти.

Документ одразу набуває чинності після ухвалення Сеймом.

"Сейм Речі Посполитої встановлює 11 липня - в річницю апогею злочину - Національним днем пам’яті жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами щодо громадян Другої Речі Посполитої", - йдеться у резолюції.

У ній підкреслюється, що в "результаті здійсненого упродовж 1943-1945 років геноциду було вбито понад 100 тис. громадян Другої Речі Посполитої, в основному селян".

В Україні та Польщі різне ставлення до трагічних подій на Волині та у Східній Галичині 1943-1945 років. Польські історики покладають відповідальність за вбивства цивільного населення виключно на ОУН і УПА, а більшість українських істориків переконані у відповідальності за ці злочини обох сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-