Канада залишає своїх фахівців на Яворівському полігоні

Канада залишає своїх фахівців на Яворівському полігоні

Укрінформ
Українсько-канадське військове співробітництво у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині продовжено до січня 2018 року.

Про це в рамках візиту у Центр прем`єр-міністра Канади Джастіна Трюдо зазначив заступник міністра оборони України Ігор Долгов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Підготовка військових інструкторів, яку протягом 2016-го здійснюють на Яворівському полігоні канадські фахівці, продовжиться ще на рік – до січня 2018-го. Таке рішення прийнято українською та канадською сторонами у зв`язку із загостренням ситуації в Україні та ефективністю підготовки військових кадрів», - зазначив Долгов.

За його словами, Канада також надасть Україні допомогу у підготовці розвідників та сержантів, а українські офіцери зможуть підвищувати свою кваліфікацію у військових вишах країни Кленового листка.  Крім того, Канада поставлятиме комплектацію для мобільних госпіталів у зоні АТО. Це дозволить оперативно надавати складну медичну допомогу у польових умовах.

Як зазначив Долгов, така допомога надзвичайно важлива. Адже Канада – член великої сімки, а це означає підтримку кожної із цих країн.

Програма військового співробітництва Канади з Україною набула нового, ширшого змісту після варшавського саміту НАТО.

Прем`єр-міністр Канади Джастін Трюдо оглянув на Яворівському полігоні хід спільних навчань, зокрема, штурм будівлі зведеним загоном військовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-