"Батя": Мельничук перекидає те, що він творив, на половину айдарівців

Укрінформ
Заарештований боєць батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт (позивний "Батя") заявляє, що його справа є замовною, а замовником є народний депутат, перший командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук.

Про це Лихоліт сказав журналістам сьогодні у залі Печерського райсуду Києва, звідки його з учорашнього вечора правоохоронцям не дозволяють вивести активісти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У чому суть справи - у тому, що треба Мельничукові справи перекинути на половину "айдарівців", тобто те, що він творив. Йому інкримінували організацію незаконних збройних угруповань, мародерство, викрадання людей, те, чим займався у Києві, коли був депутатом, а зараз це інкримінується мені та Радченку. Він домовився, бо у нього "тека" товста, щоб вона трошки зменшилася", - сказав Лихоліт.

Він також розповів про своє затримання на полігоні в Дніпрі, але запевнив, що силу та погрози на його адресу на застосовували.

Лихоліт зазначив, що з учорашнього вечора він перебуває у скляній камері зали суду і не поки що не збирається звідти виходити. На запитання ЗМІ стосовно того, чи є це свого роду протестом, він відповів позитивно.

У той час, коли Лихоліт спілкувався із журналістами, йому повідомили, що на подвір’ї суду з’явився нардеп Мельничук. Боєць відреагував на цю звістку так: "Не хочу я його бачити".

Поки Мельничук намагався пояснити журналістам свою позицію стосовно цієї справи, на нього накинувся невідомий чоловік, ймовірно один з представників добровольчих батальйонів, та за допомогою фізичної сили та нецензурної мови закликав першого командира батальйону "Айдар" розповісти правду. Сутичку вдалося зупинити.

Мельничук запевнив, що усі епізоди, які стосуються розслідування його справи, не стосуються періоду життя, пов’язаного з бойовими діями, а справа Лихоліта стосується періоду бойових дій. "Тому в нас конфлікту інтересів ніяк не може бути", - сказав він.

Політик не згоден із звинуваченнями Лихоліта: "Нібито я проплатив прокуратуру. Якби я це зробив, то мені б учора дали виступити у суді. Мені ніхто не дає виступити".

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ, чи вважає Мельничук Лихоліта винним, він наголосив: "Я скажу так: це маленька крапля того, що далі поспливає, це дуже маленька крапля. І чим більше тут будуть протистоянню сприяти, тим більше буде спливати фігурантів, які будуть по тій справі проходити. Вони усі будуть з’являтися, на це є і відеодокази, і аудіодокази, і живі свідки, поки ще живі, слава Богу".

Він запевнив, що має матеріали, які стосуються причетності Лихоліта до справи, і заявив, що представить їх на прес-конференції у понеділок.

Як повідомляв Укрінформ, представники добровольчих батальйонів та народні депутати продовжують блокувати Печерський райсуд Києва, щоб не дозволити вивести із суду Лихоліта. Біля приміщення суду перебувають близько 50 представників добровольчих батальйонів (як у камуфляжній формі, так і в цивільному одязі) з надписами "Азов", "Айдар", "Донбас". Крім того, виїзд з боку центрального входу до Печерського райсуду заблокований чорним позашляховиком з наклейкою "Донбас". Представники поліції та Національної гвардії охороняють будівлю суду ззовні. Також правоохоронці знаходяться біля зали суду, де перебуває сам Лихоліт.

Після обрання Лихоліту вчора запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 28 серпня активісти не дозволили силовикам вивести його із зали Печерського суду. Лихоліта та Ігоря Радченка підозрюють в організації банди та розбійних нападах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-