США засудили напад на Водяне, де перебували спостерігачі ОБСЄ

США засудили напад на Водяне, де перебували спостерігачі ОБСЄ

Укрінформ
Вашингтон засудив атаку об'єднаних російсько-сепаратистських сил на населений пункт Водяне, де також перебували спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, та назвав це продовженням політики провокацій, що підриває реалізацію Мінських домовленостей.

Про це заявив у четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні представник США при Організації посол Даніель Байєр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують атаку, яка сталася вчора на контрольований українським урядом населений пункт Водяне, де мінометний вогонь був спрямований по місту, в той час як спостерігачі СММ проводили там патрулювання", - заявив американський представник.

За його словами, напад "піддав серйозному ризику" цивільних і спостерігачів СММ. "Це грубе порушення Мінських угод, яке абсолютно неприйнятно, й винні мають бути притягнуті до відповідальності", - наголосив представник США.

У цьому зв'язку він підкреслив, що "об'єднані російсько-сепаратистські сили продовжують запроваджувати політику провокацій, яка підриває перспективи справжньої розрядки, сталого режиму припинення вогню, і, зрештою, повної реалізації Мінських угод".

Він також зауважив, що підтримувані Росією сепаратисти продовжують здійснювати провокаційні атаки на житлові райони "у спробі дискредитувати українські сили". Крім того, з боку проросійських сил продовжується блокування доступу СММ з метою приховування їхніх дій від міжнародної спільноти.

"Ми приєднуємося до Євросоюзу в тому, що тривалість санкцій пов'язується з повною імплементацією Мінських угод. Санкції, введені через агресію з боку Росії на сході України, повинні продовжуватися, поки Росія повністю не реалізує свої зобов'язання за "Мінськом", у тому числі, що стосується виведення іноземних сил і засобів та повернення Україні повного контролю над її міжнародним кордоном",- заявив Байєр.

При цьому він підкреслив, що "санкції не спрямовані проти Росії, вони покликані спонукати Росію виконати свої зобов'язання щодо поваги суверенітету й територіальної цілісності своїх сусідів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-